Ko zagušuje vodovodne cevi u Loznici

Otpad koji u Loznici nesavesni građani bacaju u kanalizaciju pre nekoliko dana izazvao je kvar pumpe u glavnoj fekalnoj stanici. Remont je koštao oko pola miliona dinara.

Kvar je nastao jer je pumpa bila blokirana vlaknima od odeće i peškira, vlažnim maramicama, jorganima i ostatacima hrane koje nesavesni građani bacaju u kanalizaciju.

Zbog nesavesnih pojedinaca, ekipe "Vodovoda i kanalazacije" svakodnevno su na terenu sa specijalnim vozilom i otklanjaju zapušenja.

"Dodatni problem predstavlja i kišna kanalizacija koju pojedini građani odvode u fekalnu kanalizaciju i tako je dodatno opterećuju", naglašava Milica Dišić, pi-ar JP Vodovod i kanalizacija. "To je onaj deo gde mi kao preduzeće možemo da utičemo odlaskom na teren, uz eventualnu intervenciju komunalne policije i inspekcije možemo da utvrdimo ko, na primer, odvodi oluke u fekalnu kanalizaciju i da izdamo nalog da se razdvoji kišna kanalizacija od fekalne." 

Radnici kažu da su imali priliku da tokom takvih intervencija u kanalizaciji nađu i otpad životinjskog porekla, a na rešetkama fekalne stanice pre izvesnog perioda nađena je i svinja od 80 kilograma.

Dodatni problem javlja se i kada zbog većih zapušenja mora da se angažuje dodatna mehanizacije, prokopavaju ulice i oštećuje kolovoz.

U "Vodovodu i kanalizaciji" kažu da će zbog učestalih problema,  kontrole početi narednih dana i apeluju na građane da povedu računa o tome šta bacaju u kanalizaciju. 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar