Proširuju se kapaciteti u lozničkim vrtićima

U većini mesta u Srbiji, ove nedelje, počeo je upis dece u vrtiće. U predškolskoj ustanovi "Bambi" u Loznici od septembra će biti više slobodnih mesta.

Od septembra u Predškolskoj ustanovi "Bambi" biće mesta za 150 mališana više, jer će u narednih nekoliko dana početi radovi na rekonstrukciji i nadogradnji jednog od najstarajih objekata te ustanove u kojoj trenutno na celodnevnom boravku ima nešto više od 960 mališana.

Sa decom koja idu u izdvojeni objekat u Lešnici i igraonice u seoskim školama ukupan broj dece u PU „Bambi" je oko 1600.

U Loznici postoji i nekoliko privatnih vrtića u kojima je takođe upis u toku, to su objekti koji rade posebno, i u kojima grad ne subvencioniše boravak dece.

Vrtić "Čarolija" koji pripada PU „Bambi" izgrađen je novcem iz budžeta grada i2012. godine i jedan je od najsavremenijih vrtića.

Sa novim dodatnim mestima u gradu se nadaju da ove godine neće biti liste čekanja.

Dragana Petrović, iz Loznice, zadovoljna je uslugom u vrtiću: „Odlučili smo se da upišemo naše dete u državni vrtić pre svega zbog stručnosti samog osoblja, zbog kvaliteta usluge, a naravno i zbog cene, jer je cena vrtića u državnim ustanovama dosta niža od cene u privatnom vrtiću."

Dejan Stalović, gradski menadžer, kaže da se cena vrtića neće menjati u narednom periodu:

„Ona iznosi 4900 dinara, a razliku do ekonomske cene finansiraće grad Loznica. Promene koje su usvojene odnose se pre svega na uvođenje sistema pravičnosti, što znači da će roditelji čija su deca već upisana u vrtić, ali i roditelji čija se deca prvi put upisuju u vrtić podnositi kompletnu dokumentaciju, a sve iz razloga da bi roditelji slabijeg materijalnog statusa imali šanse da upišu svoje dete u vrtić."

U Loznici nepromenjena ostaje i odluka po kojoj boravak u vrtiću i dalje neće plaćati roditelji trećeg deteta.

Upis u Preškolskoj ustanovi "Bambi" traje do 23. maja.

 

broj komentara 0 pošalji komentar