Za sigurno putovanje

Novi pravilnik o tehničkim pregledima predviđa znatno detaljnije pregle automobila, kako bi se povećao stepen bezbednosti u saobraćaju. Novi Centar "Dunav osiguranja" u Vršcu raspolaže svu neophodnu i savremenu opremu za tehničke preglede.

Usvajanje izmena i dopuna zakona o bezbednosti saobraćaja i pravilnika o tehničkim pregledima za cilj imaju unapredđenje nivoa bezbednosti, a siguran i bezbedan auto je samo ispravan auto, kažu u komitetu za saobraćaj Srbije. Tehnički pregledi u ovom slučaju imaju veliku ulogu.

"Naime u proteklom period je bilo uočeno da odredjene linije tehničkih pregleda nisu radile na odgovarajući način, nisu pregledale vozila, bilo je situacija kada se vozila uopšte ne pojave na tehničkom pregledu a dobiju uverenje da su tehnički ispravna. Cilj ovoga je da se izbegne neispravnost vozila kao uzrok saobraćajne nezgode I da se naravno učenisicma u saobraćaju omogući da upravljaju ispravnim vozilom na bezbedniji način", kaže Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Nova, savremena linija za tehničke preglede u Vršcu ispunjava sve kriterijume koje zahteva novi zakon o bezbednosti saobraćaja kao i one predviđene posebnim pravilnikom koji tek treba da stupi na snagu, a tiču se standarda koje tehnički pregled mora da ima.

"Verujem da će to povećati bezbednost u saobraćaju, naravno produžiće za jedno vreme uslugu tehničkog pregleda , biće ograničen po novoj regulative i broj vozila koji mogu da u toku jednog radnog vremena obave tehnički pregled ali što je najbitnije obezbediće ispravna vozila na putevima, smanjiće materijalne i nematerijalne štete koje su danas u velikom obimu na putevima u Srbiji", kaže Mirko Petrović, predsednik IO Dunav osiguranja.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, kaže: "Svakako je značajno za grad Vršac otvaranje nove filijale Dunav osiguranja , značiće za Vrščane i neka nova radna mesta".

U okviru novog Dunav centra u Vršcu, građani će pored osiguranja vozila i tehničkog pregleda moći da obave i druge servisne usluge vezane za njihove četvorotočkaše.

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar