Gradilišta u Kruševcu

Od 900 miliona dinara, koliko će iz budžeta Grada Kruševca ove godine biti izdvojeno za investicije i investiciono održavanje, polovina sredstava opredeljena je za putnu infrastrukturu.

Građevinska sezona je u punom jeku, a radovi teku planiranom dinamikom. Radi se na više mesta u gradu a jedna od najznačajnijih investicija u ovom trenutku je 7. kružni tok koji finansiraju Putevi Srbije na raskrsnici Železničke i Gazimestanske ulice.

Kako je reč o pravcu koji centar grada povezuje sa industrijskom zonom primetne su gužve, posebno preko pružnog prelaza, pa će vozačima u narednih mesec trebati malo više pažnje i strpljenja.

Drugo važno gradilište je Trg despota Stefana, kod stare kruševačke pijace, koji se kompletno rekonstruiše. Od vodovodne i kanalizacione mreže, preko  toplovoda i gasovoda, a do Vidovdana će na njemu biti postavljen i novi spomenik Kneginji Milici. Vrednost radova koji se finansiraju iz budžeta grada je 30 miliona dinara.

"Veoma ambiciozno smo krenuli u građevinsku sezonu", ističe Vesna Lazarević, zamenica gradonačelnice Kruševca. "Radimo i trotoare iza lamele, u centralnom delu grada, radićemo i trotoare kod Nove pijace. Putevi Srbije su uložili 13,4 miliona  za kružni tok. Takođe su finansirali izgradnju saobraćajnice koja ide sa Jasičkog puta ka stakleniku Abadić, sa oko 15 miliona su oni podržali tu aktivnost. Zatim završavamo biciklističke staze i pešačke staze ka severnoj obilaznici, ka severnom ulasku u grad što će biti od velikog značaja za budućnost jer se očekuje izgradnja auto-puta Pojate - Preljina."

Do kraja maja očekuje se da, uz pomoć Ministarstva privrede koje obezbeđuje 40 odsto od 15,5 miliona dinara, počne asfaltiranje Ulice Jovana Nenada u Lazarici. Pored investicionih aktivnosti u gradu u planu su i obimne na seoskom području.

Radovi u Meševu privode se kraju, kaže Vesna Lazarević:

"Očekujemo da od juna počne sanacija brda u Mačkovcu i mosta u Dvoranu, za šta je izdvojeno 7,5 miliona dinara."

Do Vidovdana, dana grada, radovi u širem centru trebalo bi da budu okončani, a do kraja godine u saradnji sa Putevima Srbije radiće se i Takovskoj i Nemanjinoj ulici, dva nova kružna toka,  na raskrsnici Jug Bogdanove i Balkanske i u Ulici Blagoja Parovića, gde će biti postavljena i jedna od tri nove fontane, za koje je u budžetu grada Kruševca predviđeno deset miliona dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar