Šabac: Kulturna i privredna saradnja sa Italijom

Za uspešnu saradnju sa Italijom dobra osnova su četiri italijanske kompanije u Šapcu, a o novim investicijama predstavnici lokalne samouprave sa još dve kompanije iz te zemlje.

Četiri italijanske kompanije u kojima radi oko 400 ljudi i još dve sa kojima predstavnici lokalne samouprave razgovaraju o njihovim investicijama u gradu na obali Save, dobra su osnova za uspešnu saradnju, naglasili su direktor Italijanskog instituta za kulturu David Skalmani i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na sastanku u Dunjića kući.

Promocija i razmena kulturnog nasleđa samo su neki od zajedničkih ciljeva.

"Šabac mi deluje kao jako zanimljiv grad, jako živ i znamo da je jako bogato italijansko prisustvo u ovom gradu", rekao je David Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. "Mi bismo želeli da budemo deo ove zajednice, želimo da sarađujemo u razmeni italijanske i srpske kulture, da organizujemmo događaje u gradu Šapcu i da zajednički učestvujemo u programima na kraće i duže staze."

"Pokazalo se da naši sugrađani žele i imaju volju da rade u italijanskim kompanijama", ističe gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. "S druge strane, tu su dobri uslovi poslovanja, veoma dobar pristup u odnosu prema ljudima koji su zaposleni. Svu podršku koju kao grad možemo da pružimo italijanskim kompanijama  -  mi pružamo."

Šabac želi, naglasio je gradonačelnik Zelenović, da sarađuje i produbljuje prijateljstva  u obostranom interesu.

broj komentara 0 pošalji komentar