U Novom Pazaru otvoren Festival "Joakim Vujić"

Sinoć je u Novom Pazaru otvoren 54. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić". Publici će se predstaviti osam profesionalnih pozorišta iz raznih gradova Srbije.

Festival su otvorili glumci novopazarskog Regionalnog pozorišta predstavom "Žak i njegov gospodar" koja je nedavno premijerno izvedena pred domaćom publikom.

Novopazarci će videti predstave profesionalnih pozorišta iz Prištine, Užica, Šapca, Kragujevca, Lazarevca, Vranja i Kraljeva.

Seadetin Mujezinović, direktor Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru, smatra da su pobudili veliko interesovanje građana:

"Mi smo napravili nekakve simbolične cene da bismo što više približili ljubiteljima pozorišta upravo ovaj Festival."

Sedam predstava je takmičarskog karaktera, a osma će biti odigrana u čast pobednika.

Ivana Nedeljković, predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, kaže da je došla da pomogne u organizovanju Festivala:

"Sve zaista funkcioniše perfektno. Ostalo je samo da publika uživa u predstavama i da se 14. maja dodele nagrade."

Pozorišni festival "Jaokim Vujić"održava se svake godine u maju, u drugom gradu.

"Drago mi je što će Novi Pazar ovih osam dana biti pozorišna prestonica Srbije", ističe Nihad Biševac, gradonačenik Novog Pazara, "i ovom prilikom bih se i zahvalio Zajednici profesionalnih pozorišta Srbije koja nam je ukazala poverenje da budemo organizatori ovog značajnog Festivala. Grad Novi Pazar i lokalna samouprava podržaće razvoj kulture pre svega pozorišne umetnosti, jer je upravo razvoj kulture ogledalo svakog grada."

Festival će trajati do 14. maja.

broj komentara 0 pošalji komentar