Leskovac: Mladi programer spreman za olimpijadu

Četrnaestogodišnji Veljko Toljić iz Leskovca već dve godine je prvak državnog takmičenja u programiranju. Nedavno se nadmetao i sa srednjoškolcima i osvojio drugu nagradu.

Kada je Veljko pre tri godine prvi put kročio u informatički kabinet bio je dovoljan samo pogled uprt u ova priznanja da shvati da je na pravom mestu. Zaokupljen programiranjem i po pet sati svakog dana ostaje ovde.Sa lakoćom rešava zadatke iz informatike koji su po programu srednjih škola čak i tehničkih fakulteta.To je pokazao i na takmičenjima.

Veljko Toljić, učenik 8.razreda O.Š "Vožd Karađorđe" Leskovac: "Samo oni koji rade i koji mogu to da rade, koji imaju mentalni sklop, logičko razmišljanje i dobru matematičku osnovu mogu stvarno da vide budućnost u programiranju. Da upišem specijalno matematičko odeljenje u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Nišu,a nakon toga nadam se upisu za softverskog inženjera na Elektrotehničkom fakultetu."

Kada su deca poput Veljka posvećena onome što vole i kada znaju da imaju perspektivu u sektoru informacionih tehnologija onda su i motivisani kaže nastavnik Stevica da rade i postižu odlične rezultate.

Stevica Janković, nastavnik informatike O.Š "Vožd Karađorđe" Leskovac: "Informacione tehnologije u današnje vreme predstavljaju motor razvoja digitalne ekonomije.Ta deca imaju u sebi tu nit pre svega za matematiku."

U poslednjih 8 godina učenici leskovačke Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u samom su vrhu na državnim takmičenjima i olimpijadi iz informatike. Zainteresovani i marljivi đaci i predan rad nastavnika.

Aleksandra Milosavljević, direktorka OŠ "Vožd Karađorđe" Leskovac: "Mnogo sati,mnogo dana provedenih u ovom kabinetu,na takmičenjima. Jednostavno to je jedan spoj bez koga nema uspeha."

Veljka za koji dan čeka državna olimpijada. Iskustvo već ima, znanje usavršava. Na dobrom je putu da stigne do zlata. U to veruje i njegov nastavnik.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво