Merošina: Novi predsednik Opštine

U opštini Merošina izabran je novi predsednik opštine - Bojan Nešić. Na vlasti u toj opštini ipak je ista koalicija -SNS-SPS-SRS, iz koje je i dosadašnji predsednik Saša Jovanović. I to nije prva rokada unutar vladajuće koalicije.

Nepuna tri meseca pošto su izabrali novog predsednika opštine, merošinski odbornici su ga i smenili. I tako po ko zna koji put, da ni sami žitelji Merošine ne uspevaju da prate sve promene. Evo šta kažu građani Merošine o tome.

"Naš predsednik opštine? Mislim da je Đorđević sad".
"Mikić li je, Mika, nemam pojma, iz Baličevca neki.Ne znam. Stvarno ne znam".

"Mislim da je Saša Jovanović, teško je pohvatati konce. Nigde u svetu nema. U Srbiji možda ima negde, u svetu takva stvar nema".

Na mesto dosadašnjeg predsednika Saše Jovnovića izabran je Bojan Nešić, inače iz iste, vladajuće koalicije, koji je tu funkcijuobavljao i pre dve godine.

Bojan Nešić, predsednik Opštine Merošina: "Ništa nije krenulo na bolje, tako da se većina odbornika skupila, ponudila mi mandat predsednika opštine, I ja sam prihvatio. Nadam se da ću trajati malo duže nego prethodni predsednik".

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi mandat predsednika opštine traje 4 godine. U opštini Merošina za prethodnih 6 godina predsednik je menjan 5 puta. Najduže je upredsedničkoj fotelji sedeo Bojan Nešić, sadašnji predsednik, dve i po godine, a najkraće prethodni predsednik opštine Saša Jovanović -nepuna tri meseca.
Nova predsednica Skupštine, koja je na to mesto došla umesto Nešića, a u dva navrata bila i predsednica opštine Sanja Stajić nije nam se javila na telefon, kao ni dosadašnji predsednik Jovanović. On se ne javlja ni opštinskim organima, pa je primopredaja dužnosti obavljena bez onoga ko dužnost predaje. Kažu, prvi put u istoriji Merošine.
Bojan Nešić: "I ja sam bio ranije u situaciji da predam dužnost. Malo je neprijatno kad predajete dužnost, ali na kraju sve je to život, mora da se obavi".

Merošina je mala siromašna opština, okrenuta poljoprivredi, u kojoj najveći broj žitelja živi od proizvodnje višanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво