Trka dronova u Ivanovu

U Ivanovu je održana prva Trka dronova, u kojoj je učestvovalo 20 pilota. To je hobi koji se pojavio pre nekoliko godina, ali postaje sve popularniji i u svetu i kod nas. U Srbiji za sada postoji samo jedno profesionalno udruženje u Beogradu.

Trka dronova se održava na velikom terenu, gde su postavljene prepreke. Svaka letelica mora da prođe kroz njih tri puta, u što kraćem vremenskom roku. To su osnovna pravila za sve koji su učestvovali na takmičenju u Ivanovu kod Pančeva.


Nikola Tubić, pilot drona iz Beograda: „Svi dronovi imaju kamere kojima se snima trka, a slika se prenosi na naočare koje nose piloti.Tako oni upravljaju."
Srđan Pavlović, pilot drona iz Pančeva: „Najčešći kvar je lom propelera, ali je dobro što su oni jeftini, lako se nabave, pa ih brzo i popravljamo."
Ako želite da se posvetite ovom hobiju, za početak vam je potrebno oko 100 evra. Oprema se poručuje preko interneta, a vožnja se uči na kompjuterskom simulatoru. Kod nas ima zaljubljenika u mnogim gradovima, a među njima samo jedna žena. Bar za sad.
Natalija Klepić, pilot drona iz Beograda:  „Moj muž je otvorio klub, pa sam uz njega i ja počela da učim i zavolela sam to. Sad se uključio i naš sin od 9 godina."
Organizatori takmičenja iz udruženja „X droners" kažu da održavaju radionice za sve generacije.
Andrej Srećković,"X droners": „Ceo pokret je mlad i velikom brzinom se razvija. Prošle godine je u Međunarodnom danu dronova učestvovalo 50 hiljada pilota iz 150 zemalja."

Planovi su da se sledećih godina organizuju kup takmičenja i nacionalna liga Srbije, kako bi se po masovnosti približili sličnim dešavanjima u svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи