"Ministarka" otvorila Joakimove dane u Kragujevcu

Izvođenjem Nušićeve "Gospođe ministarke" u Knjaževsko-srpskom teatru otvoreni su 7. Joakimovi dani. Revija pozorišnih predstava traje do 8. maja, a sve predstave rađene su po tekstovima domaćih autora.

Za pozorišnu publiku u Kragujevcu na 7. Joakimovim danima izdvojene su četiri predstave koje su rađene po delima domaćih dramskih pisaca: Branislava Nušića, Radovana Tišme, Nataše Ilić i Vuka Boškovića.

Nema reprezentativnije predstave od Nušićeve "Gospođe ministarke" koja bi predstavila teatar na ovoj reviji, budući da je posvećena domaćim piscima, ističe glumac Čedomir Štajn.

"Nušić je tako napisao da stvarno bude jedna savremena tema i nadam se da će ta predstava ići dalje", rekla je glumica Marina Perić Stojanović.

Inspiracija je, kao i uvek, domaći dramski pisac koji je osnova našeg dramskog života i kojeg publika najradije prepoznaje i voli, kaže Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra:

"To su neke predstave koje publika prepozna i koje publika po našem mišljenju voli, naravno ima tu još puno predstava domaćih pisaca, ali morali smo da napravimo izbor."

Posle "Gospođe ministarke", igraće se "Četiri brata" i "Novo doba" beogradskog Bitef teatra, a Joakimove dane zatvoriće proslavljena predstava "Vrapčić" o životu francuske šansonjerke Edit Pjaf.

 

broj komentara 0 pošalji komentar