"Radijator inženjering" najbezbednija fabrika u Srbiji

Kraljevačko preduzeće "Radijator inženjering" je, prema oceni Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, trenutno najbezbednija fabrika za rad u Srbiji. U konkurenciji za to nacionalno priznanje ove godine bilo je 47 preduzeća.

U  pogonima teške metalurgije kraljevačkog "Radijator inženjeringa" nema prašine, metalnih opiljaka, promaje i buke. Jedan od radnika kaže da je radio svuda po Evropi i da nigde nije bilo boljih i bezbednijih uslova.

Stare strugove i prese zamenile su komjuterizovane mašine. Ispred svake - senzori sa tzv. zaštitnom zavesom koji upozoravaju na opasnost od povreda.

Standarde koje nalaže Evropska unija "Radijator inženjering" uneo je u svoje projektne biroe i unapredio ih inovativnim eko-idejama, ističe Nenad Radosavljević, upravnik razvoja u "Radijator inženjeringu".

Rade Janjić, generalni direktor "Radijator inženjeringa" kaže da im je zaštita radnika prioritet, čak i u odnosu na proizvodnju i profit.

Stepen rizika od povreda na radu u ovom kraljevačkom preduzeću sa više od 250 radnika, sveden je na najmanju moguću meru. Cilj im je da ih u narednom periodu uopšte ne bude.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. maj 2018, 02:19)
Dan Ciric [neregistrovani]

Свака част

У данашње време бити на оваквом нивоу у Србији значи да се може ако се хоће и ако вам је стало до сваковрсног успеха. Колико се сећам, директор ове фирме је проглашен и за најбољег предузетника у Европи. Пример за сваку похвалу.