Male olimpijske igre u Šapcu

U sportskoj hali "Zorka" u Šapcu održane su Male olimpijske igre. Spretnost i talenat na sportskim poligonima, pokazalo je više od hiljadu učenika nižih razreda osnovne škole.

Više od hiljadu učenika nižih razreda osnovne škole nadmetalo se na Malim olimpijskim igrama u sportskoj hali "Zorka" u Šapcu.

Brzo i lako savladali su prepreke na poligonima spretnosti i svestranosti, branili su i bodrili sa tribina boje svojih škola, a umor su svi zajedno brzo zaboravili.

Svako od učesnika, imao je svoj zadatak i cilj.

Projekat ,,Rasti zdravo,, u Šapcu se realizuje od 2010. godine. Besplatna školica sporta, prilagođena je učenicima nižih razreda.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, kaže: „Više od 1700 dece obuhvaćeno je ovim programima i ono što je najvažnije da je sport na svom mestu gde treba da bude, u školama, i ovo jeste baza za neki vrhunski sport."

"Njihova prva takmičenja, prve suze, prve medalje, i nadam se da će zbog ovih i ovakvih dečaka i devojčica, Šabac i dalje biti grad šampiona," objašnjava Veselin Vuković, predsednik Sportskog saveza Šapca.

U periodu intenzivnog rasta, veoma su značajne vežbe za pravilno držanje tela.

Projekat deci omogućava da kroz raznovrsne motoričke aktivnosti, igru i takmičenja, upoznaju važnost fizičkog vaspitanja i stvore trajne navike.

broj komentara 0 pošalji komentar