Čačanske balerine iz Rima donele sedam nagrada

Članice baletskog studija "Fors" čačanskog Doma kulture osvojile su sedam nagrada na međunarodnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu u Rimu. U konkurenciji oko tri stotine igrača iz Evrope, čačanske balerine bile su jedine predstavnice Srbije.

Miris orhideja, Arapska igra, Kan-kan samo su neke od nagrađenih nastupa i koreografija. Vredno se vežba u studiju koji čine sadašnje i bivše učenice izdvojenog čačanskog ogranka baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda. Uspeh u Rimu slažu se, nije bio slučajan.

Anđela Vasilijević kaže da su mnogo radili i trudili se, pa je i uspeh svakako bio očekivan.

"Bilo nam je predivno. Rim je prelep", kaže Lena Knežević. "Drago mi je zato što nemaju sve devojčice priliku da idu na takvo putovanje i pritom osvoje dva prva mesta, sve smo bile presrećne."

"Takmičenje je bilo veoma zahtevno bilo je puno grupa na visokom nivou", objašnjava Danica Mikulić, "i mi smo uspeli da izguramo sve to do kraja najviše zahvaljujući tome što se dobro poznajemo."

Petnaestak godina nastavnica baleta Ivana Dunjić sa velikom posvećenošću i energijom osmišljava sve nastupe i koreografije. Iako je domaćih i međunarodnih nagrada bilo i ranije, na nastupima u Rimu predstavilo se najviše čačanskih balerina.

"S obzirom na to da je na ovom takmičenju bilo četrdesetak balerina mlađih i starijih, zaista je bio potreban dodatni rad, zahtevan rad, dodatne probe koje su se održavale i vikendom", ističe nastavnica baleta Ivana Dunjić, "a svako ovo takmičenje što je najvažnije zbliži te devojčice još više."

Neke od nagrađenih koreografija publika je imala priliku da vidi na veoma posećenom tradicionalnom novogodišnjem koncertu. Spremaju se nove tačke a naredni susret sa čačanskom publikom zakazan je za početak juna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво