Saradnja poljoprivrednika iz Vojvodine i lokalnih marketa

U okviru projekta "Naši smo" proizvođačima hrane u Vojvodini ponuđena je saradnja sa lokalnim trgovinskim lancem. Prvi ugovor o prodaji domaćih proizvoda sa mlekarom iz Mokrina.

Trgovinski lanac PerSu marketi pokrenuo je projekat "Naši smo" i pozvao sve zainteresovane lokalne proizvođače na saradnju.

Prvi ugovor o plasmanu domaćih proizvoda potpisan je sa porodičnom mlekarom iz Mokrina.

"Ovakav projekat može da ohrabri proizvođače tako što uz relaksirane uslove saradnje pruža mogućnost plasmana robe u 140 maloprodajnih objekata tog lanca. Verujemo da će nam to pomoći da dalje unapredimo naš porodični posao", rekla je Bojka Plavšić, vlasnica mlekare Mokrin-mlek.

Cilj projekta je da dodatno osnaži, motiviše i podstakne lokalni razvoj i podrži lokalne proizvođače, a ujedno da se potrošačima ponude sveže i zdravi lokalni proizvodi.

"Naš cilj je pre svega dobrobit lokalnih sredina u kojima poslujemo, kroz razvoj sopstvene savremene maloprodaje i dostupnost zdravih, domaćih, lokalnih proizvoda, iza kojih stoji jedinstveno poreklo, tradicija, kvalitet i receptura", rekao je Darko Bjeloglav, direktor i suvlasnik PerSu marketa.

Svi zainteresovani proizvođači koji žele da ponude saradnju mogu da se prijave preko sajta i posebno oformljeni tim u kompaniji PerSu pratiće razvoj projekta i kontaktirati potencijalne saradnike i one sa kojima je već započeta saradnja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. maj 2018, 04:14)
anonymous [neregistrovani]

To je prava stvar

Omogućiti domaćim proizvođačima koji su voljni i spremni održati kvalitetu da dodju direktno do kupca.I kupci će se ubrzo uveriti u pr3dnosti domaćeg proizvoda.