Kopaonik za sva godišnja doba

Na Kopaoniku se pre samo tri nedelje nije moglo bez pune zimske opreme, a tokom vikenda i danas bez naočara i letnje garderobe. Ovu planinu već su preplavili turisti.

 Na Kopaoniku se pre samo tri nedelje nije moglo bez pune zimske opreme, a tokom vikenda i danas bez naocara i letnje garderobe. Kongresi, seminari i korporativna druženja okupili su veliki broj posetilaca uglavnom mladih, a otvorena je i sezona kupanja i sunčanja.

"Malo se šetamo, malo idemo po sesijama za kongres, sad smo došli malo da se kupamo. Baš je lijepo vreme , uživancija. Nisu neke aktivnosti još uključene, možda sutra preksutra, ali zasad smo zadovoljni. Lepo je vreme - lepe su i cure", kažu zadovoljni posetioci. 

U samom turističkom centru mnogi nisu ni prestajali sa radom i spremno dočekuju goste koji su već počeli da pristižu tokom vikenda.

"Spremni smo, očekujemo lepo vreme, sad za praznik čekamo goste", kaže konobar Zoran Jovanović.

*Kopaonik nastavlja da živi i nakon zimske sezone. Naime veliko interesovanje vlada za proleće i leto i kapaciteti su gotovo popunjeni do poslednjeg mesta. Ppre svega pripremili smo prvomajske pakete a naše goste koji uključuju brojne sadržaje za decu i odrasle", najavljuje Bojana Kuzmanović iz MK Resorta.

Aktivan odmor je ono sto se nudi i sve vise traži.

"Jedana od najzanimljivijih aktivnosti je recimo safari tura obilaska vrhova Kopaonika gde nsa jednom od vrhova mozete da popijete kafu, da razgledate celu Srbiju i da postignete tu neku smirenost i uzivanje ono sto odmor treba i da bude", potvrđuje Đorđe Mihajlović iz avanturističkog centra.

"Tu su naši čuvari prirode da nas u tih 13 lokaliteta koji su biseri srpskog nacionalnog identiteta prikazanog kroz zaštićeno dobro odvedu kroz pešačke ture prilagođene svim uzrastima i za one starije koji žele da prošetaju i upoznaju sa biljnim i životinjskim vrstama i staništima koja su stvarno kao iz bajke", preporučuje Bojan Milovanović, direktor JP Nacionalni park Kopaonik.

Prihode od ekološke takse u iznosu od 11 ipo miliona dinara. Javno preduzeće Nacionalni park utrošiće za zaštitu prirode, uređenje pešačkih staza i promociju malo poznatih rezervata i staništa biljnog i životinjskog sveta je ono, zbog čega sve veći broj gostiju dolazi tokom letnje turističke sezone na Kopaonik.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво