Foto-safari u Ivanovu

U selu Ivanovu kod Pančeva održan je 11. Foto-safari. Motivi za slikanje bili su rečni pejzaži, mađarska katolička crkva, stare kuće.

Jedanaesti Foto-safari u Ivanovu kod Pančeva okupio je oko 150 fotografa iz cele Srbije.U njihovim objektivima bili su rečni pejzaži, mađarska katolička crkva, stare kuće, a sve će to biti predstavljeno na izložbi, koja se tradicionalno otvara u avgustu.

Ivanovo, najmanje selo na teritoriji grada Pančeva, već godinama privlači fotografe svojim pejzažima, autentičnošću, ali i dobrom organizacijom foto safarija.

U staroj napuštenoj kući poziraju modeli u narodnim nošnjama, a poznato je da tu žive male etničke zajednice Bugara Palćena i Sekelj Mađara.

Interesantna umetnicima je i katolička crkva, pa je redovno obilaze.

„Druženje je fenomenalno. Upoznala sam mnoge kolege koje sam znala samo preko interneta, to je najveća čar ovog skupa," kaže Milena Jeremić, fotografkinja iz Kragujevca

„Provozali smo se kanalom, bilo je lepo, ima dosta ptica i živog sveta," navodi Bora Ivanović,fotograf iz Beograda.

U foto-safariju učestvuju i deca iz Ivanova, budući fotografi, koja već imaju uspeha u tom svom hobiju.

„Mnogo mi je interesantno, volim da fotografišem i to mi je hobi. Učila sam od nastavnika i od mame." kaže Martina Vuković iz Ivanova, a njena drugarica Emilija Moholi dodaje:

„Zavolela sam to uz drugu decu koja idu na foto sekciju. Učestvovala sam i ranijih godina."

„Mi se ovde družimo, ali i takmičimo. Neko nešto uslika, mi to vidimo, pa probamo to isto da uradimo još bolje. Tako jedni druge podstičemo i tako nastaju dobre fotografije," objašnjava Zoltan Bisak,fotograf i organizator manifestacije.

Posebno lepe trenutke fotografi provode na reci. Organizovane su im vožnje do ušća u Dunav, a sve ono što zabeleže, na leto će se naći na izložbi „Ivanovo u fokusu."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се