Obnavlja se fabrika vode u Valjevu

Valjevski „Vodovod" počeo je revitalizaciju fabrike vode koja je u sistemu vodosnabdevanja od 1958. godine. Radovi, koji ne ometaju snabdevanje potrošača, finansiraju se iz budžeta Vodovoda.

Postrojenje za prečišćavanje vode u Valjevu staro šezdeset godina, poslednji put rekonstruisano je 1987.

Njegov kapacitet je 240 litara vode u sekundi. Sve vreme deo je sistema za vodosnabdevanje, iako je u Valjevu nova fabrika vode počela sa radom 1996. godine.

Irena Štulić, rukovodilac Sektora prerade vode za piće, kaže:

"Zaista je bilo neophodno da se srede betonske konstrukcije koje se ovde nalaze, jer smo imali određene gubitke u sirovoj vodi. Radovi koji se ovde obavljaju, a vidite da su prilično obimni, uopšte ne utiču nasnabdevanje vodom za piće potrošača."

JKP „Vodovod" svojim finansijskim planom ulaže šest i po miliona dinara u prvu fazu revitalizacije stare fabrike vode.

"Radimo revitalizaciju taložnika i flokulatora, jedan deo građevinskih radova na samom objektu i dobili smo iz kompenzacije stolariju, tako da ćemo i to uspeti da zamenimo. Ovo je samo prva faza. U zavisnosti od toga kako će se odvijati finansijska situacija tokom godine, ja se nadam da ćemo mi imati sredstva i da pripremimo i drugu fazu," navodi Đorđe Milanović, direktor JKP „Vodovod" Valjevo.

U drugoj fazi revitalizacije stare fabrike vode akcenat će biti na savremenoj tehnologiji prerade.

Dobro je znano da Valjevci piju vodu odličnog kvaliteta sa izvorišta Paklje i Gradac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи