Ko je kriv za opekotine koje je zadobila pacijentkinja u KC Niš

Povodom nedavnog događaja u Kliničkom centru, kada je pacijentkinja tokom operacije žučne kese zadobila opekotine na nozi, medijima su se obratili i predstavnici firme Proksima koja je dobavljač spornog kabla, ali i rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu.

„Klinički centar u Nišu izneo je netačne informacije o opekotinama koje je zadobila pacijentkinja Emilija Rakić", kaže Saša Kocić, direktor firme Proksima.

Prema službenoj beleški sa ovog događaja kabl čiji su oni distributeri se istopio zbog požara na uređaju na kome se radilo.Taj uređaj, kako kažu, oni nisu nabavili, a uz to dodaju da kabl nije smeo da bude pored noge pacijentinje.

"U izjavama u medijima nećete čuti ništa o uređaju koji se zapalio i koji je potom zapalio kabl i neutralnu elektrodu. Čućete samo o kablu, a izraz koje se koristi je kurcšlus i to je za mene potpuno nepoznavanje materije", dodaje Kocić.

U Kliničkom centru ističu da su iz firme Proksima na nezakonit način došli do njihove službene beleške. Uzrok opekotine je kako kažu jedino sporni kabl.

"Kabl je izvarničio, došlo je do kratkog spoja. Taj deo opreme se kao što hirurzi objašnjavaju nalazi ispod noge pacijenta iz više hiljada razloga i tu mora da bude. Tu je nastao problem i zbog toga je žena dobila opekotine", tvrdi Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.

O ovom dogođaju su obavešteni ministarstvo zdravlja i nadležne inspekcije, ali i Agencija za lekove i medinska sredstva.

Tridesettrogodišnja Emilija Rakić je opekotine na desnoj nozi zadobila 11. aprila tokom rutinske operacije žučne kese u centru za minimalno invanzivnu hirurgiju Klinčkog centra u Nišu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи