Bolji uslovi za rad preduzeća za reciklažu

U niškoj "E-reciklaži" je za sedam godina prerađeno 70.000 tona električnog i elektronskog otpada, navode u tom preduzeću. Ministar Goran Trivan je rekao da će država izaću u susret zahtevima preuzeća koja se bave reciklažom.

Ministarstvo zaštite životne sredine nastojaće da kroz različite propise obezbedi bolje uslove za rad preduzeća za reciklažu, kako bi stvorili uslove da takvih preduzeća bude u Srbiji više, rekao je ministar Goran Trivan prilikom obilaska preduzeća "E-reciklaža" u Nišu.

"Najpre, tu su različita pravila koje će Ministarstvo ugraditi u svoje uredbe koje se tiču ovog posla, a što se načina finansiranja tiče, najpre ćemo pokušavati da podignemo količinu para koju odvajamo za ove namene, a zatim da u dogovoru sa udruženjima koja se bave ovim poslom, vidimo kako njima odgovara", rekao je ministar zaštite životne sredine. "Jer kad već obezbedimo novac u budžetu, onda punog smisla ima da uradimo onako kako je industriji potrebno a ne kako smo mi zamislili."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи