Na stadionu FK Jablanica novi semafor i nove pobede

Na stadionu Fudbalskog kluba Jablanica u Medveđi, koji postoji skoro stotinu godina, tek nedavno je postavljen semafor. Za nabavku semafora najzaslužniji su navijači i rukovodstvo kluba.

U maloj prostoriji stalo je sve: i prošlost i budućnost - stare fotografije koje podsećaju na bogatu tradiciju, vreme kada je pre 92 godine osnovan Fudbalski klub Jablanica, sedamdesete godine prošlog veka kada je nosio ime Rudar, na generacije igrača kojima je fudbal uvek bio više od igre.

Pored fotografija i pehara dugo čekana komandna tabla za novi semafor koji je zasijao na utakmici Niške zone, na veliko zadovoljstvo navijača.

Ovo je jedan prelep semafor i biće koristan ovde, kažu navijači: "Mislim da ćemo početi da pobeđujemo."

Sa novim semaforom došao je i rezultat. Jablanica je rivala iz Niša pobedila sa 1 : 0. Sledi joj teška borba za opstanak. Ali svi u klubu veruju u uspeh.

Tako su dobili semafor, imali su ideju i bili su uporni. Njihovi verni navijači sakupljali su zatvarače od piva, bili najbolji u nagradnoj igri i semafor je tu. Kao na superligaškim terenima.

"Mi smo još zonaši, borimo se da opstanemo u zoni", kaže predsednik Kluba Ljubiša Janković, „ali i ovaj semafor da nam pomogne da svi rezultati budu pozitivni za FK Jablanicu u Medveđi."

"Cilj nam je da mlade zadržimo s obzirom na to da je 90 odsto igrača u fudbalskom, košarkaškom i drugim klubovima iz Medveđe", naglašava predsednik Opštine Nebojša Arsić.

FK Jablanica kažu da je ovo samo početak preporoda kluba. Imaju planove za izgradnju tribina, a obnoviće i opremu. Već su stupili u kontakt sa Slavišom Jokanovićem nekadašnjim reprezetativcem, sadašnjim trenerom engleskog Fulama, čiji su roditelji rođeni u ovom kraju koji rado posećuje. Jer fudbal je u Medveđi oduvek bio više od igre.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво