Zašto Gradac nije domaćin sportskog takmičenja ribolovaca

Na reci Gradac kod Valjeva od 10. do 13. maja trebalo je da bude održano takmičenje u sportskom ribolovu. Međutim, organizatore Kupa jadransko-podunavskih zemalja - Ekološko društvo "Gradac" i ribolovački klub "No 1" - Savez sportskih ribolovaca Srbije obavestio je da će takmičenje biti održano u drugom mestu.

Poruka poslata elektronskom poštom iz Saveza sportskih ribolovaca Srbije da Kup, na kojem učestvuju ribolovci iz dvanaest zemalja, neće biti na Gracu, za organizatore u Valjevu bila je više od iznenađenja.

"U novembru smo obavešteni, nakon sastanka u Skoplju, da ćemo biti domaćini. Bukvalno smo tada krenuli u organizaciju", ističe Dragan Dimitrijević, predsednik Ekološkog društva "Gradac". "Krenuli smo zajedno sa lokalnom samoupravom da pripremamo to, i finansijski i organizaciono."

Osim Grada Valjeva ovdašnje ekologe i ribolovce finansijski su podržali i brojni privrednici. Sa pripremama su bili upoznati koordinatori između Saveza i domaćina.

"Postojala su dvojica koordinatora Tihomir Lukić i Vlada Todorović. Tihomir je često dolazio na Gradac, maltene svakodnevno se viđao sa nama i nikakvih nagoveštaja nije bilo da nešto nije u redu, da oni nisu zadovoljni", kaže Zoran Đukić, iz Ribolovačkog kluba "No 1" Valjevo.

Nesastajanje organizacionog odbora Kupa jadransko-podunavskih zemalja bio je razlog za sumnju Saveza da će Valjevci biti dobri domaćini.

"Upravni odbor je doneo odluku da se do 1. aprila konačno napravi sastanak sa tim ljudima. Međutim, sasatanak nije održan ni posle ostavke svih članova organizacionog odbora, a koji su članovi Saveza", objašnjava Dragan Bošković, predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije. "Morali smo da primenimo jednu nepopularnu stvar, a to je da pomerimo takmičenje na drugu destinaciju."

Odluka Saveza sportskih ribolovaca Srbije ne doprinosi razvoju ribolovnog turizma u valjevskom kraju - ističu u Ekološkom društvu "Gradac", koje gazduje jednom od najčistijih evropskih reka.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво