Sezonu takmičenja u Zobnatici otvorili galoperi

U Zobnatici kod Bačke Topole, najstarijoj ergeli u našoj zemlji, posle nekoliko godina obnovljena su konjička takmičenja. Sezona je otvorena najbržim galopskim trkama.

Prvom galopskom trkom otvorena je sezona takmičenja na hipodromu Zobnatica kod Bačke Topole. Nastupila su, u četiri trke, 24 grla iz svih krajeva Srbije, a najatraktivnije su bile trke dvogodaca i trogodaca.

Najbolji rezultat dana i staze od 1,3 kilometra istrčalo je grlo Najtli Džek iz Šapca za minut, 19 sekundi i dve stotinke.

"U našem je interesu da se ovde vrate trke", ističe Aleksandar Šašić, džokej. "Što se tiče jačine trka, to je ovde uvek bilo na zavidnom nivou."

Po kalendaru takmičenja na Zobnatici, osim galopskih, održavaće se kasačke trke, vožnja zaprega i preponsko jahanje.

"Veoma je teško danas opstajati u konjarstvu, konjičkom sportu, održavati toliki broj grla, a mi ih imamo oko sto dvadeset", naglasio je Novak Bojanić.

Ergela Zobnatica postoji od 1779. godine, a ovde se osim turističkog kompleksa nalazi i jedini muzej konjarstva u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво