Niš: Besplatni pregledi u vojnim bolnicama

U vojnomedicinskim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ove nedelje se organizuju besplatni lekarski pregledi za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke. Za pregled u niškoj Vojnoj bolnici interesovanje je ogromno.

Svih šezdeset termina za besplatne preglede u Vojnoj bolnici u Nišu bilo je popunjeno. Pregledi su zakazivani u razmaku od 15, 20 minuta, tako da gužve nije bilo. Nišlijke i žene sa juga Srbije zbog toga su bile veoma zadovoljne.

"Ovo je mnogo važno za sve žene, a posebno za one koje nemaju zdravstvene knjižice ili su im istekle", kaže Jevica Stevanović iz Vranja.

Naše sagovornice ističu da su preventivni pregledi veoma važni.

"Ja svake godine idem na preglede i s obzirom na to da je teško zakazivanje a procedure komplikovane, ovo je bila baš dobra prilika", ističe Miljana Jovanović iz Niša.

"Znamo da su pregladi važni, ali nemamo svi dovoljno vremena", dodaje Jevica Stevanović. "Jedino dobro za sve žene je da se pregledaju."

U Vojnoj bolnici su i ranija organizovani besplatni pregledi, ali sada se prvi put rade pregledi za rano otkrivanje raka dojke i raka grlića materice, ističe pukovnik dr Jovica Stanojević, upravnik Vojne bolnice Niš:

"Cilj je da se ujedno i podigne svest pripadnica lepšeg pola o potrebi za redovnim preventivnim pregeledima."

U Vojnoj bolnici podsećaju da su besplatni pregledi planirani da kraja radne nedelje od 10 do 14 sati. Ukoliko interesovanje bude veliko biće, kažu, nastavljeni i naredne nedelje.

 

broj komentara 0 pošalji komentar