Nemačka kompanija gradi fabriku auto-delova u Pančevu

U Pančevo, posle dužeg vremena, stiže prvi veliki strani investitor - nemačka kompanija ZTF, koja proizvodi električne i elektronske auto-delove. Fabriku će graditi u severnoj industrijskoj zoni, a u prvoj fazi treba da zaposli oko pet stotina radnika.

Poslednje tri godine Grad Pančevo je ulagao u opremanje severne industrijske zone, kako bi privukao investitore. Nedavno je stiglo pismo o namerama nemačke firme ZTF, koja treba da izgradi fabriku auto-delova. Zato joj je dato gradsko građevinsko zemljište.

"Ovo je samo prva faza. Nije to samo 10,8 hektara građevinskog zemljišta i 540 novih radnih mesta", kaže gradonačelnik Saša Pavlov. "Ja se nadam da će tu biti i druga i treća faza."

Izgradnja fabrike trebalo bi da počne krajem juna, a proizvodnja 1. februara sledeće godine.

Samo neka investiraju, bilo ko, kažu Pančevci. "Pančevo je veliki grad. Dosta njih je dobilo otkaze u Rafineriji, Petrohemiji, Azotari. Treba da se zaposle, mladi pogotovo."

Kako je najavljeno, investitor već ima ugovorene poslove za buduće proizvode iz Pančeva, i to sa kompanijama Audi, Volvo i Mercedes. A naše ljude očekuje obuka.

Prema rečima Saše Pavlova, za dva meseca treba da bude raspisan konkurs za 160 ljudi, kako bi počeli obuku u Pančevu i Nemačkoj. Nova fabrika biće šansa i za obuku srednjoškolaca i razvoj dualnog obrazovanja u Pančevu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво