Niška kreatorka na Nedelji mode u Vankuveru

Niška modna dizajnerka Nevena Kragić učestvovala je na Nedelji mode u Vankuveru, u Kanadi. Radovi ove dizajnerke pojavili su se i u britanskom izdanju magazina "Vog".

Poziv za učešće na Nedelji mode u Vankuveru, niška modna kreatorka Nevena Kragić dobila je potpuno neočekivano - preko instagrama. Tu su organizatori primetili njene radove. Na ovom "fešn-viku" učestvovalo je 80 kreatora iz celog sveta:

"Akcenat je tu pre svega na biznisu, jer se u publici nalaze veliki kupci i ljudi koji biraju dizajnere za koje smatraju da su veliki potencijal za budućnost modnog tržišta."

Njenu kolekciju odlikuje minimalistički pristup i najčešće crna i boja starog zlata. Nevena kaže da pokušava da spoji veštačko i organsko:

"Moja kolekcija je zapravo androgina, i kad sam radila kampanju imala sam muške modele. Volim to potpuno odsustvo seksualizacije, kada su moji modeli u pitanju."

Njeni radovi objavljeni su u martovskom izdanju britanskog "Voga". Modele Nevena Kragić nose Božo Vrećo i grupa Dubioza kolektiv. Radila je za kampanju kompanije "Dizni", slika, režira, fotografiše:

"Kada radim na nekoj kolekciji, ja nekako vidim prvo kraj, odnosno kako to izgleda na fotografiji. Onda tek idem koracima unazad i dođem do prve faze, a to je inspiracija, istraživanje boja."

Na modnoj reviji u Vankuveru, koja je najznačajnija u njenoj dosadašnjoj karijeri, Nevena je koristila muziku poznatog niškog džez sastava "Ejot".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво