Zatvorena ski-sezona na Kopaoniku i Staroj planini

Tokom skijaške sezone na Kopaoniku, koja je počela 5. decembra i trajala 127 dana, u ovom centru boravilo je više od 210 hiljada gostiju. Na kopaoničkim stazama najviše ih je bilo 8. februara - više od devet hiljada skijaša. Rekordne rezultate po prihodima i broju skijaša beleže i na Staroj planini i Torniku.

Skijaška sezona na Kopaoniku završila se 10. aprila, nakon 127 dana. Za 4 meseca rada prodato je više od 248 hiljada ski-karata, što je za 28 odsto više nego prethodne sezone. Ski-centar Kopaonik je ove zime ostvario promet za 12 odsto viši nego lane.

Sistem za veštačko osnežavanje radio je 85 dana, a najveća količina padavina ove sezone zabeležena je 21. januara kada je visina snega bila oko 94 centimetra.

Ski-sezona na Staroj planini završena je u nedelju, 8. aprila, nakon 116 dana rada. Skijaši su sezonu na ovoj planini otvorili 14. decembra.

Za nepuna četiri meseca rada prodato je više od 28 hiljada ski-karata, što je za 35 odsto više nego prethodne sezone. Tokom zime na stazama ovog ski-centra skijalo je više od 50 hiljada skijaša. Sistem za veštačko osnežavanje radio je 64 dana i za to vreme napravljeno je 150 hiljada kubnih metara snega.

Ovogodišnja skijaška sezona u ski-centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik ostaće zabeležena kao najuspešnija sezona po poslovnim rezultatima, broju prodatih ski-karata i skijaša. Odlični vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza doprinela je rekordnoj sezoni na ovim planinama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи