Čišćenje kanala sprečava štete od viška vode u Bantu

Banatski vodotokovi su ovih dana bili u blagom porastu. Višak vode i podzmne vode često ratarima prave probleme. Najvažnije je redovno čišćenje kanala.

Banatski vodotokovi su na granici ili koji centimetar iznad redovne odbrane od poplava, a najave su da će Tisa narednih nekoliko dana stagnirati, kao i Tamiš.

Na Tamišu nije uvedena redovna odbrana od poplava, nedostaje za to desetak santimetara, dok se Stari Begej izlio iz korita i poplavio deo do nasipa.

Zbog viška padavina i punjenja kanala u selima nadležni iz Opštine Žitište upozoravaju građane da treba da pročiste prolaze ispod ćuprija.

Sporadično se pojavila voda u depresijama i ritovima, a u naseljenim mestima je, kako kažu meštani, najveći problem čišćenje kanale tamo gde niko ne živi, a takvih kuća je dosta u selima.

Na njivama je u protekla dva dana stanje sve bolje, jer neprestano duva vetar brzinom od 8 metara u sekundi i suši gornji sloj zemljišta.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво