Životinjska farma kao deo turističke ponude u Tatincu

Porodica Drčelić, koja se bavi seoskim turizmom, očekuju veću posetu tokom vikenda. Uz odmorište na pitomoj zaravni između Užica i Sevojna, ovo domaćinstvo ima i zanimljivu farmu životinja, koja je nedavno dobila novog člana.

Pre petnaestak godina život u gradu, zamenili su životom na porodičnom imanju u selu. I mada im u početku to nije bila namera, odlučili su da sve u čemu sami uživaju, podele sa drugima. Za kratko vreme, pokazalo se, da nisu pogrešili.

"Ljudi vole da dođu ovde i svi su gosti prezadovoljni", naglašava Miloš Grbović. "Imao sam priliku da boravim tu i kada su bili stranci, muž i žena koji su prosto bili oduševljeni mestom, gostoprimstvom, svim."

Među gostima je dosta stranaca, kaže Ratko Drčelić, vlasnik seoskog domaćinstva:

"Dosta stranaca ima. Sad počinje sezona, negde oko 1. maja i traje do oktobra. Ima gostiju iz Nemačke, Holandije, Francuske, Amerike, Novog Zelanda, Češke, Poljske, sa svih strana. Oni se oduševe ovde mirom, životinjama, zdravom hranom."

Uroš, sin Ratka Drčelića, goste vodi u užički kraj: "Da ih upoznam sa Potpećkom pećinom, starim gradom, Jokanovića kućom, Terzića avlijom."

Uz nesvakidašnje okruženje u seoskom ambijentu nadomak grada, domaćinstvo Drčelića ima i auto-kamp sa tridesetak mesta i neophodnim, pratećim sadržajima, kao i životinjsku farmu koja odnedavno ima novog člana.

Pule - živahno mladunče magareta, najmlađi član ovog životinjskog carstva, jedan je od razloga zbog kojih su njihovi redovni gosti, upravo deca.

"Mi uvek iskoristimo priliku da našim gostima obogatimo ponudu zato što ovde imaju nešto što nemaju na drugom mestu", kaže Radmila Janjušević iz užičke turističke agencije. "Tu je bilo dece iz svih krajeva, ne samo iz Srbije. Posebno treba istaći, da je ovo odličan prostor u kome mogu uživati i deca sa smetnjama ili invaliditetom koju često dovodimo ovde."

U iščekivanju gostiju, koji ovde dolaze bez posebne najave, Drčelići se spremaju za praznike i razmišljaju o novim sadržajima kojima će obogatiti ponudu za slučajne, ali sve češće, i stalne goste svog domaćinstva.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара