Zrenjanin: Neophodne subvencije za razvoj organske poljoprivredne proizvodnje

Područja oko Nacionalnih parkova i rezervata prirode, pogodna za organsku proizvodnju, rečeno na tribini Odbora za selo SANU i Zrenjaninu. Na skupštini Klastera organskih proizvođača Vojvodine istaknuto da je neophodna državna pomoć i subvencija organskim proizvođačima u prve tri godine rada.

Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti organizovao je u Zrenjaninu tribinu o razvoju organske proizvodnje u Srbiji.

Kao mesta gde bi se organska proizvodnja mogla lako organizovati navedena su područja oko Nacionalnih parkova i rezervata prirode.

Zemljište je na tim lokacijama čistije, nego tamo gde je inztenzivna proizvodnja.

Takođe se lakše može naći tržište, prodajom proizvoda za posetioce Nacionalnog parka.

Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti je pokrenuo ponovo ovu temu, jer za tri godine u Evropi počinju da važe novi propisi za organske proizvode, a odnose se na pakovanje i plasman.

U Zrenjaninu je svoju skupštinu održao i Klaster organskih proizvođača Vojvodine.

Tom prilikom je istaknuto da je neophodna državna pomoć i subvencija organskim proizvođačima u prve tri godine rada, prilikom prelaska sa konvencionalne na organsku proizvodnju, jer su tada ulaganja najveća.

Zbog snega u Zrenjaninu i okolini su inače ovih dana svi poljoprivredni radovi na otvorenom su odloženi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво