Ponovo prohodan put kod Đunisa. Kritično na Crnici

Vodostaj Južne Morave kod Mojsinja, za samo 24 sata, opao je 70 centimetara, tako da više na snazi nisu mere vanredne odbrane od poplava. Voda se povukla sa kolovoza, pa se saobraćaj na regionalnom putu Kruševac Niš, kod Đunisa, od jutros odvija normalno na obe kolovozne trake.

Zbog zagađenih bunara, meštani Đunisa se pijaćom vodom i dalje snabdevaju iz cisterni. U opadanju je i nivo Zapadne Morave kod Jasike, tako da nema bojazni da njen vodotok ugrozi meštane sela sa leve obale reke.

Velika Morava kod Ćuprije je u opadanju, a takva tendecija nastaviće se i narednih dana.

Duž toka Crnice u paraćinskoj opštini uvedeno je stanje pripravnosti i vodostaj se neprestano prati. Situacija je za sada stabilna, nivo reke konstantan, ali je pretpostavka da će naglo topljenje snega narednih dana izazvati porast vodostaja. Kao mera predostrožnosti naloženo je uklanjanje zagušenja na propustima i mostovima na Crnici i pritokama.

Na Mlavi je još uvek na snazi redovna odbrana od unutrašnjih voda. Crpi se voda iz kanalske mreže i vraća se u reku. Došlo je do prelivanja na najnižoj tački puta za manastir Rukumiju. To je redovna pojava pri svakom povišenom vodostaju Mlave, jer je put nepropisno izgrađen u koritu reke.

Redovna odbrana još uvek je na snazi i na Peku. Obe reke su u opadanju.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара