Kragujevac: Starosna granica za vantelesnu oplodnju pomerena na 45 godina

Odbornici Skupštine grada Kragujevca usvojili su odluku da se starosna granica za žene kojima četvrti pokušaj vantelesne oplodnje finansira grad, pomeri sa 44 na 45 godina starosti.

Starosna granica je pomerena kako bi se što većem broju parova pomoglo da se ostvare kao roditelji.

Grad Kragujevac, sa 250.000 dinara, finansijski pomaže parove koji su prethodno imali tri pokušaja vantelesne oplodne o trošku države.

Sa tom praksom počelo se 2016. godine kada je tu mogućnost iskoristilo trideset parova. Prošle godine, sredstva grada koristilo je osam parova - rođena je jedna beba. Od početka 2018. za ovaj program prijavila su se tri para.

Tokom prethodne dve godine, iz bidžeta grada, za te namene izdvojeno je po deset miliona dinara. Ove godine, zbog malog broja zainteresovanih, taj iznos smanjen je na četiri miliona.

Inače, u Kliničkom centru u Kragujevcu otvoren je Centar za biomedicinski potpomognutu oplodnju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи