Neobičan hobi Pančevca Dalibora Taneva: prepariranje riba

Pančevac Dalibor Tanev ima neobičan hobi kojim se retko ko bavi - preparira ribe. Poslednjih šest godina usavršavao se u tom poslu. Stigao je i uspeh. Iako je prvi put učestvovao na nekom takmičenju, osvojio je drugu nagradu na evropskom prvenstvu u Salcburgu.

Pančevac Dalibor Tanev je još od malena zavoleo pecanje. Kasnije je želeo da se pohvali nekim većim ulovljenim primerkom, pokušao da to preparira kao trofej, i tako je krenuo sa neobičnim hobijem.

Usavršavao se uz pomoć interneta i kolega koji se bave istim poslom. Sve je vodilo ka nedavno održanom evropskom takmičenju u Salcburgu, gde je osvojio drugu nagradu, u konkurenciji od 350 radova.

"Za takmičenje sam se pripremao 8 meseci. Čekao sam 4-5 meseci da se riba odmasti i osuši. Usledilo je ojačavanje peraja, farbanje, izrada očiju. Sve sam odrađujem, ništa ne kupujem i eto, pokazalo se dobro to što ja radim", objašnjava Dalibor Tanev.

Dalibor ulaže puno vremena i strpljenja da bi napravio preparat. Često radi za prijatelje, po preporuci, a ponešto i proda zaljubljenicima u ribolov ili kolekcionarima.

„Ne može da se kaže da zarađujem, samo mi se vrati uloženo u materujal. Volim to da radim, to mi je najbitnije. Planiram da se takmičim na svetskom prvenstvu. Sada imam sertifikat i pravo da se takmičim u master kategoriji. A ako tu osvojim ono što se nadam da hoću, onda sam ispunio sve što sam zaželeo", kaže Tanev.

Ipak, postoji još jedna želja - da stane rame uz rame sa profesionalcima i da radi preparate za neki muzej.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи