Konzulat Mađarske u Kragujevcu

U Kragujevcu je otvoren Info centar privredne komore Mađarske i počasni konzulat. Mađarska snažno podržava Srbiju na evropskom putu.

Bileteralni odnosi Srbije i Mađarske su na istorijskom maksimumu, i ta zemlja snažno podržava Srbiju na evropskom putu. U obostranom interesu je, dalje jačanje ekonomskih odnosa, uvećanje trgovinske saradnje, kao i jače povezivanje u oblasti kulture, nauke i sporta, rečeno je u Kragujevcu, prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji između tog grada, Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog ojkruga i Privredne komore Mađarske-Komiteta za zapadni Balkan.

 

U tom cilju, u Kragujevcu, je otvoren Info centar privredne komore Mađarske i počasni konzulat, a za počasnog konzula, nominovan je Milan Radunović.

"Izuzetno je važno da imamo dobre odnose između dve države. Predsednik Vučić i naš premijer Orban, saglasni su da mađarski investitori ne budu prisutni samo u Vojvodini, nego da se šire prema centralnoj i južnoj Srbiji. Očekujem, da će Kragujevac, do 2025.biti jedan od najrazvijenijih gradova u Evropi," kaže Žolt Čutora, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske.

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca navodi da mnogo očekuju od saradnje i dodaje:

"Predstavili smo grad Kraujevac, krajem prošle godine na poslovnom forumu u Mađarskoj, ozbiljne kontakte napravili sa članovikma Vlade Mađarske, privrednicima i svi su veoma zainteresovani, šta to Kragujevac može da ponudi potencijalnom investitoru."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи