Osnovna škola "Branko Radičević" obležava 126 godina

Povodom 126 godina postojanja škole "Branko Radičević" u Bivolju obeležena je Brankova nedelja. Ta obrazovna ustanova sa dva područna odeljenja u Makršanu i Dedini ima 490 učenika.

Osnovna škola "Branko Radičević jedna j od najstarijih u Rasinskom okrugu. Obeležavanje 126. rođendana te ustanove počelo je "Brankovim kvizom" na kome su se učenici takmičili u znanju iz svih predmeta.

Otvorena je i izložba karikatura i akcija "Pokloni knjigu biblioteci".

"Ova biblioteka ima 12 500 knjiga. Ja najviše volim da čitam knjige o sportovima, avanturističke knjige i romane," kaže đak škole.

Jedan dan u nedelji posvećen je predstavljanju romske dece sa svim njihovim vrlinama i običajima, a učenicima je prikazan film o Romima.

Slađana Tairović, pedagoški asistent navodi da su romska prihvaćena u školi i dodaje:

„Ono što je jako bitno drugovi se druže sa njima, pomažu im u radu. Desi se da deca ponekad nemaju odeću i obuću, nemaju elementarne uslove da bi došli u školu. Uvek se nađe neki dobar drug, pa se čak i na nivou odeljenja organizuju humanitarne akcije kako bi pomogli svojim drugovima."

Dragana Ivanković, direktorka OŠ " Branko Radičević" Bivolje, kaže:

"Deca zaista rade vredno. Učestvovali su na svim takmičenjima. Puno lepi nagrada imamo iz matematike, biologije, geografije i šaha."

Brankova nedelja završava se rukometnom utakmicom, pokaznim časom streličarstva i svečanom akademijom u Kruševačkom pozorištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво