Godišnje nagrade najzaslužnijim Valjevcima

Valjevo i Valjevci obeležavaju Dan grada: 20. mart 1804. kada je oslobođenjem od viševekovne turske vlasti, od kasabe, Valjevo postalo srpska varoš - u to vreme prva slobodna u Beogradskom pašaluku. Najzaslužniji pojedinci i kolektivi dobili su godišnje nagrade.

Počasni građanin Valjeva postao je fudbaler Matija Nastasić, srpski reprezentativac i prvotimac nemačkog „Šalkea". Protekle godine Opštoj bolnici u Valjevu darovao je oko stotinu hiljada evra za renoviranje i opremanje Dečjeg odeljenja.

„Cilj je bio da deca imaju što bolje uslove zaoporavak i mislim da smo jednimdelom to i uspeli i nadam se da je to sao početak, da će se i druge institucije aktivirati koliko je moguće", kaže Matija Nastasić, srpski reprezentativac.

Godišnje nagrade Valjeva dobili su zaslužni pojedinci i kolektivi iz oblasti privrede, poljoprivrede, medicine, obrazovanja, kulture i umetnosti, očuvanja treadicije, humanitarnog rada i sporta. Nagrada iz oblasti informisanja dodeljena je našem kolegi Radovanu Lazareviću.

"Ova nagrada je veoma važna u mojoj novinarskoj karijeri. Doživljavam je kao priznanje svim članovima valjevskog dopisništva RTS-a . da nije bilo njih, ne bi bilo ni ovog priznanja", kaže Radovan Lazarević, urednik dopisništva RTS-a u Valjevu.

Valjevo neguje tradiciju slavnih predaka. Gradonačelnik, Slobodan Gvozdenović, smatra da mu je potrebno vratiti duh iz osamdesetih godina.

„Želimo, jednom rečju, da Valjevo pokreće znaje i stručnost, kritička reč, sumnja, duhovna bura, a nikako besumnjivi ljudi, baruština duha i gromki aplauzi", kaže Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Specijalna nagrada za aformaciju grada pripala je Ostoji Prodanoviću, dugogodišnjem posleniku Valjevske biblioteke. Za ževotno delo nagrađen je protođakon Ljubomir Ranković, urednik „Glasa crkve", koji je novčani deo nagrade poklonio Valjevskoj gimnaziji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво