Urušio se deo zida na stadionu u Vranju

Rekonstrukcija gradskog stadiona u Vranju počela je u junu prošle godine, sa lošim vrmenom stali su radovi. U toku zime nastali su novi problemi, urušen je je deo zida stadiona.

Raščišćava Slobodan Popović ciglu i šut iz dvorišta, ali ne može, kaže, sam da otkloni sve. Zid se obrušavao u tri navrata od početka godine i oštetio mu kuću i pomoćne objekte, a deo je pao i kod komšija.

"Pritom je srušena šupica, nadstrešnica za drva je oštećena i deo ogrevnog drveta je zatrpan", kaže Slobodan Popović iz Vranja.

Zid je sagrađen polovinom prošlog veka, donji deo koji je popustio je od nepečene cigle, a gornji sloj od pečene. Vlažan je i nestabilan celom dužinom. Rekonstrukcija stadiona je počela juna prošle godine, ali ne obuhvata obnovu zida.

"Svakako ćemo naći rešenje da to izdvojimo iz budžeta grada i da tu štetu saniramo, za neko dugoročno rešenje i trajnije, verovatno će se rediti projekat rekonstrukcije cele ograde", objašnjava Slavoljub Stojmenović, pomoćnik gradonačelnika.

Mašine ne rade od početka zime, rekonstrukcija je stala zbog lošeg vremena, a fudbaleri Dinama, treniraju na tuđim stadionima.

"Nemamo stadion na kome bi mi trenirali, nemamo nešto naše, juče smo išli u neko selo tu okolo 20 kilometara odavde", kaže Ljuba Baranin fudbaler Dinama.

"Nemamo jedan teren gde imamo uslova za rad, jer Dinamo ima preko 400 dece i sada razmišljamo da obustavimo sve selekcije da ne igramo", kaže Dragan Antić Recko, predsednik FK "Dinamo" u Vranju.

Uređenje gradskog stadiona je projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom, a rok za završetak radova je 18.novembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво