Osmočlana porodica Vasović iz Borovaca

Porodica Vesović je najbrojnija u Studeničkom kraju. Toma i Snežana imaju 6 ćerki, uzrasta od 14 godina do nepunih mesec dana. Život im je, kažu, ispunjen srećom i blagostanjem.

Da nema sestara Vesović, u selu Borovci na Radočelu ne bi se čuo žagor dece na putu iz škole. Najčešće se plač bebe u proteklih 14 godina u čitavom Studeničkom kraju čuo iz njihove kuće. Poslednji put pre samo 20 dana kada se rodila Simona. Roditelji tvrde da nisu u početku planirali toliko dece ali da sada njihovoj sreći nema kraja.

"Porodica sa dosta dece je zaista bogata porodica. Mi se osećamo bogatim naravno. Duhom i materijalno", kaže Toma Vesović iz Borovaca.

"Nismo prvo dete gajili sa idejom da će nas biti ovoliko. Tako da je prvo dete malo razmaženije i sve tako kako je išlo redom", objašnjava Snežana iz Borovaca.

U samo 4 od 30 kuća i selu i okolini ima dece. Još su mala za igru sa sestrama Vesović.

"Ima gore jedan u Gornjem selu dečak mali. Od 3 godine. Ima, ali su ta deca baš mala za igru", kaže devetogodišnja Marija Vesović.

Njena vršnjakinja Sofija kaže: „Moja najbolja drugarica je Jovana Dugalić. Ona je iz Vranjeva. To je daleko 8 kilometara odavde".

"Imam jednu sa Nikoljače. Zove se Katarina Krsmanović. Ona dolazi kod mene na slavu i na rođendan i ja idem kod nje", poručuje sedmogodišnja Ana Vesović godina.

Vesovići se na bave poljoprivredom. Toma radi u Ušću a Snežana je domaćica.

"Kada čovek veruje da će biti dobro nekako niotkuda, ne znam kako, ali sve dođe na svoje mesto", dodaje Snežana Vesović.

U selu Borovci ima još tri domaćinstva u kojima žive mladi bračni parovi i Vesovići ih ohrabruju da i oni imaju što više dece da bi selo opstalo.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи