Festival nauke u Pirotu

U pirotskoj Gimnaziji održan je drugi Gim Pi Fest - Festival nauke, pod sloganom „Znanje je bitkoin budućnosti". Na kreativno osmišljenim štandovima, Gimnazijalci su predstavili svoju školu a događaj je izazvao veliko interesovanje učenika.

"Ima ova zmija koja je u vodi a živa je, zmija' Da,može da se održi i u vodi ,a ja ne znam kako to", kažu učesnici.

Ovako se od malih nogu neko podstiče da voli nauku. Pirotski gimnazijalci su efektnim ogledima,maštovitim kostimima,starim fotografijama,pokušali da na neobičan način približe posetiocima ono što uče na časovima.

"Na našem štandu je prikazana raznovrsnost živog sveta i učenici-odnosno posetioci ovde mogu da vide neke od najzanimljivijih životinja,da se upoznaju sa njihovim osobinama", objašnjavaju učesnici.

"Mi smo odlučili da se bavimo temom koja je danas zanimljiva mlađim generacijama - to su super heroji. Oni predstavljaju neku našu projekciju - ono što želimo mi da budemo a ne možemo", poručuju.

Drugi po redu Festival nauke ,ove godine imao je i neobičan slogan „Znanje je bitkoin budućnosti."

"Bitkoin kao neka aktuelna kripto valuta koja je sve popularnija u svetu jeste nama inspiracija za znanje.Dakle, znanje i nauka treba da budu - pre svega glavni motiv svakog čoveka", objašnjava Aleksa Stefanović.

Cilj ovog festivala je promocija nauke kao i upoznavanje učenika osmog razreda osnovnih škola sa načinom rada u Pirotskoj Gimnaziji.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво