Voda u Ćupriji i Paraćinu nije za piće

Voda iz gradskih vodovoda u Ćupriji i Paraćinu nije ispravna za piće i pripremu hrane zbog zamućenja izvorišta "Sveta Petka" u Izvoru kod Paraćina.

Uzroci zamućenja vode su intenzivne padavine i naglo topljenje snega. Zavod za javno zdravlje svakodnevno kontroliše vodu na vrelu i u sekundarnoj mreži, a prvi rezultati ukazuju na povećanu zamućenost, dok su ostali parametri u redu.

Građani Ćuprije i Paraćina vodom za piće snabdevaju se iz cisterni.

Po rečima predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića, poslednje takvo zamućenje bilo je 2014. godine, i tada je bilo uzrokovano naglim topljenjem snega i velikom količinom padavina:

"Opština Ćuprija se 80% snabdeva sa tog izvorišta tako da naši bunari, iako su uključeni, zato što se te dve vode mešaju, ne mogu da obezbede kvalitetnu vodu."

Erić očekuje da se za dva-tri dana to reši, kao što je to bilo i 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи