Crvena Reka: U vodi već 12 dana

Dvadestak domaćinstava u selu Crvena Reka u opštini Bela Palanka, poplavljeno je već 12 dana. Pod vodom su im podrumi, dvorišta i pomoćne prostorije. Meštani tvrde da su uzrok poplava radovi na izgradnji auto puta.

Meštani Crvene Reke tvrde da se poslednja dva dana nivo vode stalno povećava, pa su im sada ugrožene i kuće. Pet domaćinstava potpuno je pod vodom.

"Kuća je u vodi, temelj je u vodi. Živinu nemamo gde da iselimo, a dve tri su uginule. Svinje smo iselili", kaže Vesna Marković, iz sela Crvena Reka.
Ivica Mladenović iz istog sela kaže da se osećaju nebezbedni: "Na nekim mestima je voda i preko kolena tako da je došlo do samih kuća i pomoćnih prostorija."
"Poplavljene su mi radnja i garaža, voćnjci, sve. Ne možeš da uđeš i priđeš", dodaje Zoran Rakić.

Meštani tvrde da su ove poplave posledica radova na izgradnji auto puta, koji se izvode u blizini njihovih kuća. Zato su se obratili opštini i javnom preduzeću "Koridori Srbije".

„Svakoga dana smo u kontaktu s njima", kaže Ljubiša Blagojević iz Crne Reke. I dodaje: "Svakog dana im nešto fali. Jednog dana nemaju pumpe, drugog dana im fale creva, cevi..."

U javnom preduzeću "Koridori Srbije" odbacuju tvrdnje meštana i ističu da ova domaćinstva godinama imaju problem sa poplavama i podzemnim vodama. Tome posebno doprinose i zapušteni kanali. Na molbu opštine Bela Palanka i mesne zajednice, javno preduzeće "Koridori Srbije" uradilo je projekat sanacije ovog terena, a pomaže i u ispumpavanju vode. Kanali i ispusti biće očišćeni kada se nivo reke Nišave smanji i omogući izvođenje radova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво