Ekonomista pravi nakit od hiruškog čelika

Jovana Jovanović, diplomirani ekonomista iz Šapca, nije čekala da joj neko pruži šansu i radno mesto koje bi joj odgovaralo, već je hobi iz detinjstva pretvorila u posao. Od različitih materijala pravi unikatni nakit i organizuje samostalne izložbe.

Dok radi odmara se, a pored hirurškog čelika, rodijuma, pozlate, u unikatne ogrlice i minđuše niže i svoje snove.

Jovana Jovanović, napustila je posao u struci i ostvarila želju iz detinjstva.

,,Godinama sam radila posao u struci, ja sam diplomirani ekonomista, međutim, taj posao me nije ispunjavao i na neki način nisam bila srećna. Dala zam otkaz u firmi, počela sam da fotografišem to čime se bavim i ljudi su na neki način to prepoznali.,,

Nakit je najpre pravila za sebe, a zatim ga poklanjala.

Materijale uglavnom nabavlja u inostranstvu i uz pomoć klešta, skalpela i makaza daje im originalni oblik.

,,Da bi se bavili bilo kojom vrstom dizajna, ono što je najbitnije jeste zapravo ljubav i istrajnost, veliki faktor je i sreća kao i u svakom poslu, ali ljubav iznad svega, definitivno, želela sam da prenesem ono iz srca na materijale i mislim da sam to i uspela," objašnjava Jovana.,

Jovana je spojila  dve velike ljubavi, dizajn i fotografiju i svoje radove, do sada predstavila na tri samostalne izložbe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара