Ne zna se ko je obesio psa u Trsteniku

Uznemiren fotografijom obešenog psa koja se proteklog vikenda pojavila na društvenim mrežama, našoj redakciji obratio se gledalac iz Trstenika. Tragom te informacije, koja je izazvala brojne komentare, na mesto događaja otišla je i naša ekipa.

Na novom, betonskom mostu preko Zapadne Morave, gde su, prema nezvaničnim informacijama, proteklog vikenda načinjene fotografije obešenog psa, o tragovima brutalnosti nepoznatog počinioca svedoče presečeni najlonski kanapi. Ko je i zašto obesio psa, ko je telo uklonio, a ko postavio slike na društvene mreže, odgovora nema.

„Ja sam dugogodišnji odgajivač pasa, 35 godina držim pse. Kako sam ja video, čini mi se da je to neki pointer, upravo rasa koju ja držim. I to mi je palo još teže“, kaže Dragan Tanasijević iz Trstenika. „Sam čin je strašan. To ne može da uradi čovek zdravog razuma“, dodaje on.

„Čuo sam preko društvenih mreža. Srećom, nisam bio da to vidim", kaže Dragan Radovanović iz Trstenika: „To je mnogo loša i ružna stvar. Graniči se sa nekim bolesnim stanjima i ovde stvarno društvo treba da se razmisli ko to radi. Pitanje je šta treba učiniti u praksi da se ovakve stvari više ne bi događale.“

Uprkos brojnim i burnim reakcijama javnosti na društvenim mrežama, u stvarnom životu ona je izostala. U opštinskom tužilaštvu i Policijskoj stanici u Trsteniku, koji su po zakonu ovlašćeni i dužni da preduzmu odgovarajuće korake, kažu da saznanja o ovom događaju nemaju jer nikakva prijava do sada nije podneta.

Ne moramo svi biti ljubitelji životinja, ali trebalo bi da znamo da je njihovo zlostavljanje i ubijanje u naš pravni sistem od 2006. godine uvršćeno kao krivično delo, za koje je uz novčanu, zaprećena i kazna zatvorom do godinu dana, u težim slučajevima čak do tri.

Statistika kaže da je za prvih sedam godina primene zakona u Srbiji podneto 840 prijava protiv punoletnih lica, a osuđeno 141, od čega polovina uslovno, a tek sedam na kaznu zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво