Smanjuje se broj nezaposlenih u Vršcu

U Vršcu je prošle godine značajno smanjen broj nezaposlenih - pokazuju podaci Nacinalne službe za zapošljavanje. Toj Službi obratila su se 1.163 poslodavca kojima su bili potrebni radnici.

Do posla je u Vršcu pre nekoliko godina godine, bilo teško doći. Podaci nacionalne službe za zapošaljavanje govore da se od prošle godine sitacija popravlja i da je u tom gradu sa evidencije filijale zaposleno ukupno 3.025 lica.

Među njima bilo je i onih koji su posle dužeg vremena, uspeli da pronađu posao u struci.

"Teško jeste jako, jer nas ima dosta i sam posao u struci je ne da kažem retkost, nego moraš dobro da se potrudiš i da imaš sreće, ja sam prezaodovoljna, " kaže vaspitačica Dragana Stankov Kolarski.

Oko 4.800 nezaposlenih dobiće priliku već narednog meseca, kada počinje da radi prvi veliki trgovinski centar, gde će posao moći da nađe oko 300 Vrščana.
Konkurs za posao u Lidlu već je otvoren, Farmacetuska kuća Frezenijus i dalje prima radnike, a i u Hemofarmu se povremeno, otvaraju radna mesta.

Zbog toga što je ponuda poslova danas u Vršcu veća, grad je organizovao sajam zapošljavanja, prvi put u direktnoj vezi sa investitotrom.

"Ono što me najviše raduje jeste da je najveći broj predviđenih radnih mesta sa srednjom strčnom spremom obzirom da je u Vršcu krajem 2017.godine ukupno na evidenciji nezaposlenih lica bilo oko 4700 nezaposlenih, a 50 odsto od tog broja otpadao je upravo na ljude sa srednjom stručnom spremo," kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

I gradska uprava u Vršcu, kroz javne radove, zapošljavala je Vrščane, pa su posao mogle naći geranto domaćice, lični i personalni asistenti, vaspitačice.

Prema najavama, ove godine krenuće da se osposobljava i druga indistrijska zona u Vršcu, takozvana zona Sever pa će i to biti prilika za nova zaposlenja.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара