Niški "Konstantin" osvojio Veliku Britaniju

Jedna od naših najpoznatijih vokalnih grupa Konstantin iz Niša, održala je 5 koncerta u Velikoj Britaniji.Tamo su bili gosti Srpske pravoslavne crkve,koja je organizovala nastupe.

Vokalna grupa Konstantin iz Niša pevala je u Londonu, Lesteru, Korbiju i dva puta u Birmingemu. Kažu da su ih domaćini sjajno primili, a publika ih je ovacijama ispraćala sa koncerata.

Marko Milanović, bariton kaže: „Ono što je posebno iznenadilo grupu je što su koncerti podjednako bili posećeni i od strane srpskog življa u Engleskoj, ali i od engleza. Tako da smo imali jedan dodatni podstrek da se predstavimo u najboljem svetlu."

*Sama ideja da idemo u Englesku je bila izazov. Sa druge strane to je došlo kao nagrada za naš dosadašnji rad,"dodaje Dimitrije Pančić, bariton.

Grupa Konstantin postoji 10 godina, a prepoznatljiva je po tome što spaja nekoliko žanrova - od duhovne, preko etno do pop-rok muzike i evergrina:

Bojan Stanković, tenor navodi:

„Mi smo učestvovali na festivalima duhovne muzike, na festivalima klapa, bili smo skoro gosti grupe Kerber, što je već jedan hard rok žanr, a tu je i etno muzika.*

Među 11 pevača u ovoj grupi, čak četvorica pišu aranžmane. To je ono što ovaj vokalni sastav razlikuje od drugih:

"Mi znamo šta možemo da otpevamo i znamo koje su naše mogućnosti. Sami pišemo sve te aranžmane i zaisto smo postali prepoznatljivi, jer tako iskazujemo svoje emocije, pevamo sa dušom što bi se reklo," kaže Dalibor Marković, tenor.

Za 8. mart pripremili su posebnan koncert u Domu Vojske. uz pratnju benda i sa gostima. A ono što rade uskoro će se naći na disku koji će na proleće objaviti PGP RTS.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се