Uprkos hladnoći radi se na Koridoru 10 kod Pirota

Uprkos niskim temperaturama početkom meseca, radovi na izgradnji auto-puta na Koridoru 10 nisu prekidani. Radi se na kraku od Niša do granice sa Bugarskom čija je vrednost oko 500 miliona evra.

U tunelu Sarlah na ulazu u Pirot radovi nisu prekidani ni na minus 10 stepeni. Relativno topla zima omogućila je da građevinska sezona traje cele godine. Pošto su u pitanju fizički naporni poslovi, u javnom preduzeću Koridori Srbije kažu da su vodili računa o zaštiti zdravlja radnika.

Radnik Boban Živadinović kaže da su radili isključivo u tunelu: "Zatvorili smo tunel zbog promaje, i bilo je podnošljivo. Na minus 20 uvek je hladno, ali mora da se radi."
"U toku je sređivanje kanala u tunelu, popločavanje i stavljanje izolacije za cevi za vodu. Naporno je", dodaje radnik Božidar Živković.

Od Niša do granice sa Bugarskom izgrađeno je 86 mostova i 5 tunela. Od 87 kilometara auto puta na istočnom kraku Koridora 10, u toku su završni radovi na poslednjoj trećini.

„Gradilišta su već oživela, značajno je povećan broj angažovane građevinske mehanizacije i broj radnika", kaže šef projekta "Istok" Dušan Mijuk. "U toku ove građevinske sezone planiramo da završimo sve preostale radove na deonici Bancarevo-Crvena Reka, radove na završetku 4,3 kilometra na deonici Staničenje - Pirot i imamo nešto radova na obilaznici Dimitrovgrad.

Ovde na Koridoru 10 kod Pirota u toku je izgradnja poslednjih kilometara auto puta. Planirano je da ovi radovi budu završeni do kraja maja. To znači da će novi i moderan auto put biti spreman za turističku sezonu i tri miliona tranzitnih putnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво