Norveška i Turska i dalje će ulagati u razvoj novopazarskog kraja

Ambasadori Turske i Norveške u Srbiji na sastanku sa gradonačelnikom Novog Pazara dogovorili su se da saradnju nastave u oblasti privredno-ekonomskog razvoja tog kraja. Norveška je do sada finansijski podržala nekoliko projekata u Novom Pazaru, a Turska je investirala u obnovu i izgradnju objekata koji su značajno poboljšali kvalitet života svih građana.

Nakon niza velikih investicija Republike Turske, među kojima su izgradnja dve škole, tri mosta, sportske hale, ginekološko-akušerskog odeljenja i adaptacije zgrade Suda, kao i norveške finansijske podrške za renoviranje škole i Doma zdravlja u Novom Pazaru - u planu je izgradnja puteva.

"Sa Republikom Norveškom razgovor je oko projekta izgradnje projektne dokumentacije za obilaznicu oko Novog Pazara, a sa ambasadorom Tanžu Bilgičem i njegovim saradnicima bilo je razgovora i o realizaciji projekata koji su potpisani prilikom dolaska predsednika Redžepa Taiba Erdogana u oktobru 2017. godine", precizirao je Nihad Bisevac, gradonačelnik Novog Pazara.

Ambasador Turske Tanžu Bilgič rekao je da se razgovaralo o rekonstrukciji puteva od Novog Pazara prema Sjenici i Tutinu:

"Naši eksperti su bili na terenu i imamo sliku kako će se rekonstrukcija odvijati."

Kraljevina Norveška je zainteresovana za projekte koji će pomoći da se razviju veliki ekonomski potencijali celog kraja.

"Mnogo je potencijala, posebno u turizmu i poljoprivredi, samo ih treba razviti", naglasio je ambasador te zemlje u Srbiji Arne Sanes Bjornstad. "Zajedno sa prijateljima iz Turske radićemo na poboljšanju tog segmenta."

U saradnji sa Turskom, u Novom Pazaru gradiće se i dva mosta preko reke Raške, rekonstrukcija starog hamama i izgradnja novog vrtića.

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво