Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u sudovima u Nišu i Kraljevu

Posebna Odeljenja za suzbijanje korupcije počela su da rade danas u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu. Posebna odeljenja smeštena u niškoj Palati pravde, pokrivaju teritoriju od Negotina do Vranja. Specijlizovana odeljenja suda i tužilaštva u Kraljevu procesuiraće koruptivna krivična dela sa teritorije Apelacionog suda u Kragujevcu.

U posebnom odeljenju Tužilaštva u niškoj Palati pravde, za teritoriju od Negotina do Vranja, radiće devet zamenika tužioca, a u sudskom odeljenju sedam sudija.

U Palati pravde kažu da su i do sada postupali po krivičnim delima sa elementima korupcije, ali da pozdravljaju sve novine, s obzirom na to koliko su ta dela teško dokaziva.

"Zbog redovnog posla sukcesivno su sprovođene obuke gde se radilo, pre svega, na postupanju i na nekim specifičnostima upravo karakterističnim za krivična dela sa elementima korupcije, počev od prikupljanja dokaza od načina saradnje sa ostalim državnim organima i organizacionim jedinicima u policijskoj upravi", ističe Borica Mitić, viši javni tužilac u Nišu.

Prema rečima predsednika Višeg suda u Nišu Zorana Krstića, najviše je novina u delu koji se tiče same istrage:

"Tu su uvedeni forenzičari, uvedene su udarne grupe i očekuju se bolji rezultati u otkrivanju tih krivičnih dela, a na sudu je kasnije da odlučuje o optužbama i osuđuje takva lica."

Specijalizovana odeljenja suda i tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu procesuiraće koruptivna krivična dela sa teritorije Apelacionog suda u Kragujevcu.

U ovim sudnicama u Kraljevu ubuće će se suditi za korupciju osumnjičenim iz tog i još sedam gradova, četiri Upravna okruga.

Pomoć sudijama i tužiocima pružaće trinaestoro administrativnih radnika.

Specijalizovana odeljenja suda i tužilaštva smeštena su  u zgradi Osnovnog suda u Kraljevu koje je nedavno rekonstruisano uz pomoć Evropske unije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи