Knjiga solidarnosti u Ravnima

Već 46 godina, Radio Beograd, u okviru humane, kulturne i prosvetiteljske misije programske akcije „Knjiga solidarnosti", stiže svuda gde se govori, čita i piše na srpskom jeziku. U drugoj, ovogodišnjoj akciji, s darom od 1.000 knjiga, stigli su do učenika i zaposlenih u OŠ „Đra Jakšić", u užičkom selu Ravni.

 

PripremilI: Nadežda Gavrilović i Duško Perić

 

Pakete prepune knjiga u školu su uneli s lakoćom, a onda su, s nestrpljenjem i znatiželjom, pošli u potragu za njima dragim ili novim naslovima.

 

 

Ima baš dobrih knjiga i drago mi je što smo sada dobili još knjiga jer mislim da je to potrebno našoj školi, da deca više čitaju knjige."

 

¤WA2 3460 Marica Tomić, učenica 5. razreda

„Volim jako puno da čitam i romane najviše volim da čitam. To mi je nekako najzanimljivije. Jel ima ovde nešto zanimljivo za tebe? Pa „Robinson Kruso."

 

¤WA3 3476 Miloš Starčević, 6. razred

„Ovo je enciklopedija filmskih reditelja. Pošto mi ovde u školi snimamo filmove sa našim nastavnikom istorije, ovo je mnogo lepa knjiga da se pročita."

 

Za biblioteku koju koristi 150/toro učenika i nastavnika škole sa dva izdvojena odeljenja, ovo je vredan dar s kojim će obnoviti i dopuniti fond od oko 5000 postojećih knjiga.

 

¤WA4 3612 Nadežda Bosiljčić, direktorka OŠ „Djura Jakšić" Ravni

„Ovih 1000 knjiga, mnogo će značiti za decu, kolege, jer ima raznih naslova koji će kosristiti svako u školi."

 

¤WA5 3612 Mihailo Šćepanović,urednik PA „Knjiga solidarnosti"

To je uglavnom školska lektira, beletristika i naravno stručne knjige, što bi se reklo od 7 do 77 godina. Još jednom bih izrazio veliku zahvalnost našim dragim darodavcima, izdavačkim kućama, bibliotekama koje poklanjaju knjige."

 

Za 4,5 decenije postojanja, u okviru tradicionalne akcije „Knjiga solidarnosti", sakupljeno je i podeljeno oko 3 miliona knjiga i osnovano ili obnovljeno više od 1300 gradskih i seoskih biblioteka.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво