Može li ŽFK Banat sačuvati stadion u Zrenjaninu

Javno preduzeće Železnice Srbije želi da proda fudbalski stadion u Zrenjaninu za koji tvrde da je njihovo vlasništvo. Prodaji se protive u Fudbalskom klubu Banat koji je nekada bio deo Železničkog sportskog društva, navodeći da su jedini koji nekoliko decenija vode računa o tom objektu, koji su poslednje padavine ozbiljno oštetile.

Umesto da im autentični objekat u Zrenjaninu sagrađen 1932. godine bude zaštićen i sačuvan kao fudbalska atrakcija, u Železničkom fudbalskom klubu Banat muku muče da spreče njegovo urušavanje.

Jesenas je vetar odneo deo krova, a zbog poslednjeg snega i kiše poplaviljene su prostorije. Zidovi su puni vlage, pa je nebezbedno koristiti struju. Ovo je samo jedna od neprijatnosti koju imaju uz spor sa Železnicama Srbije, koja objekat vodi kao svoju omovinu.

"Ovo je jedini sportski objekat na teritoriji gde živi trideset hiljada stanovnika", kaže trener kluba Goran Cvetić. "Ne smemo da pustimo nijedno dete da se ne bi nešto desilo, jer opet će biti naša krivica. Neće biti krivica ni Železnice ni grada, samo smo mi odgovorni za tu decu."

U akciju očuvanja Železničkog fudbalskog kluba Banat i ovog stadiona uključili su se i bivši fudbaleri. Među njima je i  Zoran Srdić:

"Šta sad ovo treba da se zatvori, gde će deca da igraju? Gde će da treniraju? A svi, sve škole, svi potenciramo na to da mladi, klinci idu na terene, da se što više fudbal igra, sport."

Železnice Srbije su u nekoliko navrata najavljivale prodaju stadiona, a letos su tražili i procenu vrednosti imovine i nude u da prodaju dva objekta u krugu stadiona, ali ne tribine i teren.

"Koliko mi znamo, objekat je pod hipotekom, uopšte ceo ovaj stadion, da mora imati samo tu namenu, sportsku namenu", ističe Milorad Petrović, predsednik ŽFK "Banat". "Oni nemaju nameru da ulažu, oni na kraju krajeva nisu ništa ni ulagali."

Kako navode u Klubu, pokušali su da osiguraju objekat, ali im osiguravajuće kuće ne odobravaju takav ugovor, jer se objekat ne vodi na njih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво