Svi Nemanjini uspesi

Jedan od naših najboljih plivača sa invaliditetom Nišlija Nemanja Tadić niže uspehe. Za samo nekoliko dana osvojio je sedam zlatnih medalja u Švedskoj, a na takmičenju u Hrvatskoj isplivao je normu za Evropsko prvenstvo.

Na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu, Nemanja Tadić je u disciplini 100 metara prsno, za 3 i po sekunde, preskočio normu za Evropsko prvenstvo u Irskoj. U Splitu je kao reprezentativac Srbije bio jedini predstavnik naše zemlje i osvojio je srebrnu medalju:

"Ovo je velika stvar za mene prvenstveno, a onda i za grad i Paraolimpijski komitet. Daje mi podstrek za dalji rad. Drugačije je kad znate da imate plasman na Evropsko prvenstvo, a drugačije je kad znate da nemata plasman i da tek trebate da isplivate normu", kaže plivač Nemanja Tadić. 

Evropsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom održava se u avgustu, u Dablinu. Nemanja očekuje da će do tada isplivati normu i za disciplinu 100 metara leđno. Zato će narednih meseci imati kako kaže "spartanske pripreme":

"Treniraćemo osam, devet puta nedeljno u vodi po dva sata i tri do četiri puta nedeljno u teretani po sat i po i to je naporan i težak rad", dodaje Nemanja.

Koliko je ovaj 23-godišnji Nišlija superioran, pokazao je na takmičenju Malme open u Švedskoj. U sedam disciplina osvojio je sedam zlatnih medalja: "Svako takmičenje ti donese neko novo iskustvo gde ti postaneš spremniji, pre svega mentalno. Znači i za samopouzdanje i uvek naučiš nešto novo."

Glavni cilj je plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Nemanja kaže da je spreman da tamo brani boje Srbije, ali je svestan da se ovog najvećeg takmičenja stiže samo napornim radom i velikim strpljenjem.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво